ASIAN FOOD TIMES TWO 9/3/2015

Senja saapui mun luo viime keskiviikkona ja lähti sunnuntaina aikaisin aamulennolla. Aika meni aivan turhan nopeasti. Vaikka täällä on koko ajan ihmisiä ympärillä eikä yksin joudu olla, niin on ihan eri asia viettää aikaa ihmisen kanssa, jonka kanssa vaan synkkaa pirun hyvin ja tuntee toisensa. Heräs aikamoinen koti-ikävä..

Senja ei ollut koskaan tehnyt ite vietnamilaisia rullia tai sushia, joten niitähän sitten valmistettiin! Torstaina vaellusreissun jälkeen vietnamilaisia rullia tofulla ja kasviksilla sekä perjantaina ennen uloslähtöä sushia tonnikalatahnalla ja kasviksilla.

Haettiin Sushibarinn'sta take awayna vielä ekstrana San Francisco Nights -rullia, joissa oli porkkanaa, avokadoa, rapupuikkoa, tuorejuustoa, ruohosipulia ja savustettua lohta. Niin hyviä!

Sushit tonnikalatahnalla (30 kappaletta)

5 Nori-arkkia (normaalista yksi pakkaus sisältää)
500g riisiä 
Riisiviinietikkaa, suolaa ja sokeria

Laita riisit keittymään reiluun veteen (niin että riisit peittyy) 20 minuutiksi. Lisää vettä tarvittaessa.
Kun riisit ovat kypsyneet ja imeneet veden, lisää etikkaa n. 1/2 dl sekä suolaa ja sokeria oman maun mukaan. Nosta jäähtymään. 

Tonnikalatahnaan tarvitset:
1 1/2 purkkia tonnikalaa
1 1/2 rkl yrttituorejuustoa
2 rkl maitorahkaa
Reilu 1 tl wasabia (tämä määrä sopii niillekin, jotka ei wasabista välitä)
Mustapippuria
Puolikas limen mehu
Ruohosipulia silputtuna

Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään riisin keittymisen ajaksi

Lisäksi täytteenä voi käyttää erilaisia kasviksia, esim meillä oli:
1 iso porkkana
1/2 kurkku
Tuoreita herkkusieniä

Susheja tulee siis yhteensä about 30 kappaletta. Ylijääneet ainekset kannattaa laittaa tarjolle ja dippailla tonnikalatahnaan! Sushidinnerin jälkeen jatkettiin Senjan kans Reykjavíkin yöhön, joten näistä riitti hyvin yöpalaksi kotiin tullessa.. ;) Tai kun Rekjavíkin yöelämästä puhutaan niin siis aamupalaksi!


Kasviskesärullat (10 isoa rullaa)

10 isoa riisipaperiarkkia
1/2 kurkku
1 iso porkkana
n. 250g tofua
Vihreitä papuja
Salaattia
Tuoreita herkkusieniä
(Nuudelia)
Sweet Chili -kastiketta
Soijaa

Jos käytät pakastepapuja, sulata ja kiehauta kattilassa, minkä jälkeen nosta jäähtymään. Paista tofu rapeaksi öljyllä tai ilman riippuen pannusta. Me käytettiin valkosipuli-oliiviöljyä! Nosta tofukin jäähtymään. Jos käytät myös nuudelia, älä keitä täysin kypsäksi. Valuta ja nosta myös jäähtymään. Pilko kasviksista n. 8cm pituisia suikaleita

Kun täytteet ovat valmiita ota kaksi lautasta, toiseen lämmintä vettä ja toinen käärimistä varten. Aseta riisipaperi likoamaan veteen n. 10 sekunniksi, jotta se pehmenee. HUOM ei kuitenkaan liikaa ettei se kääriessä repeä, arkki jatkaa pehmenemistä kun nostat sen kuivalle lautaselle. Aseta täytteet arkin alareunaan, kääri tiukasti, käännä päät rullan alle ja aseta tarjoiluastialle kuivumaan. Kuivuessaan rulla kiinnittyy tiukasti, vaikka se tuntuisi aluksi löysältä.

Dippaile soijaan ja chilikastikkeeseen! Tälläkin kertaa täytteitä jäi yli, mutta niitä on kiva napostella samalla. Lopuksi ne voi kasata salaatiksi jääkaappiin. :) 

2 kommenttia:

  1. Hei vaik kuin kiva postaus! En huomannu tän ku vast nyt:) muutenki wou kaikki noi muidenkin postausten kuvat, mielettömiä. Pian tuut suomeen, ihanaa<3

    VastaaPoista