HOT RIVER 10/3/2015

Reykjavíkista bussilla tunnin matka Hveragerdiin. Siihen tarvii 6 bussilippua (2400ISK eli vajaa 20 euroa). 5 hengen porukalla kannattaa melkein vuokrata auto, jolla pääsee lisäksi ajamaan suoraa parkkipaikalle vaellusreitin alkuun. Vaellusreitti on n. 3km pitkä ja talviaikaan kestää säästä riippuen 1,5-2 tuntia. Bussi taas pysähtyy Hveragerdin Shellille, josta on 3km matkaa kylän läpi haikkauksen alkuun.  Me liftattiin osat matkoista, se on ihan normaalia Islannissa. 

Kotona päälle veden ja tuulen pitävät lämpimät vaatteet. Mukaan kannattaa pakata evästä, vettä, pyyhe ja muovipussi, jonka päällä seistä paljain varpain. Ehkäpä joku hyvä juomakin nautittavaksi. Kohteena on siis Reykjadalur eli kuuma joki.

Matkan varrella on muutamia 100 asteisia hot spotteja
Puolessa välissä vaellusta näkee myös hienon ison vesiputouksen vuorten välissä (kuva ei anna ollenkaan oikeutta..) 
Matkaseurana oli Taina ja Anette 
Henki menis, jos tonne tippuis..

Meille osui ihan täydellinen sää ja ekaa kertaa sain heittaa Ray Banitkin päähän. Kun joelle vihdoin 1,5h jälkeen saavuttiin, oli selkä hiestä märkä vuorta pitkin nousemisen takia, mutta silti sormet oli törkeen jäässä ja kropassa oli hyytävä fiilis. Syötiin eväät, jonka jälkeen ei ois voinut kuvitellakaan ottavansa bikineille. Olin ensin tosi skeptinen et voinko mennä tonne ja miten hirveetä on nousta pois sieltä. Ei auttanut kun mennä vaan. 

Ite oon niin vilukissa, että heitin suoraa makaamaan jokeen, vaikka koko kroppaa pisteli hulluna. Muut tytöt hiljalleen laskeutui ja totutteli. Kuumaahan se oli, yli +40 asteista. Välillä piti aina nousta poista lumihankeen vilvoittelemaan, kun tuli heikko olo. Mutta olihan se nyt ihanaa! Ja onneksi oli paljon vettä mukana. Reilu tunnin verran joessa rentouduttiin, kunnes vesi alko kuumeta yhtäkkiä ja oli pakko nousta pois. Oli ihana pukeutua viileässä. Paluumatka takasin kestää noin puolet vähemmän, kun se lähinnä alamäkeä. Satavarmasti yks parhaita kokemuksia Islannissa. Oon käynyt nyt kaksi kertaa joella, ja ens kerralla missiona on selvittää miten tolle lupaavasti höyryävälle putoukselle pääsee, kun se on vuorten välissä alhaalla. Sini, sinne kyllä mennään!


Monissa matkaoppaissa varoitellaan ettei reitiltä saa poiketa. Maaperä kun on kuumaa, ja yhtäkkiä voi upota hangen läpi mutakuoppaan. Oli tullut niin paljon lunta ettei mitään reittejä ollut. Anette koki tän kaksikin kertaa.. Naurattihan meitä nyt ihan törkeesti, mut fakta on kyllä se et upotus voi olla syvä ja mutakin kuumaa. Eli olkaapa varovaisia, jos lähette Islannissa vaeltamaan! 

Kiitos tytöt, mulla on niin hauskaa! :) 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on just se Islannin ihme, kun maisemia löytyy ihan joka lähtöön :)

   Poista
 2. Tykkään niin kovasti näistä sun Islanti-postauksista !! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, sillä ne ei nyt ihan vielä tuu loppumaan! Toivottavasti näistä on sullekin tulevaisuudessa jotain hyötyä ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli kyllä yks siisteimpiä juttuja, mitä oon ikinä tehnyt! :)

   Poista