TURQUOISE WONDERLAND 3/3/2015

Godafoss'n äärellä. Ehdottomasti yks mun lempikuvista ikinä! Kiitos vaan Anniinalle :)
Hlidarfjallin huipulta
Ihan mukavat maisemat asustella 
Myvatn Natural Baths eli Jarðböðin
Upper picture by Neža

Lauantain sää oli täydellinen skimbaamiselle Akureyrin Hlidarfjallilla. Pakkanen oli kyllä aika kova, hissijonossa sai seistä hyvän tovin ja alas tultiin minuutissa, kun rinteet olikin yllättävän lyhyt. Kyllä kotoisat Pyhätunturin rinteet vie iisisti voiton, mutta käymisen arvoinen paikka ja päivä meni yhdessä hujauksessa. Välinevuokra ja päivän hissilippu oli opiskelijakortilla about 8000ISK. 

Sunnuntai-aamuna muut kävi myös hiihtämässä vuoren maisemissa ja oli kuulemma hienoa! Sen jälkeen suunnattiin autolla Godafoss-vesiputouksen ja Myvatn-järven kautta rentoutumaan Natural Baths -lähteille rentoutumaan (2000ISK opiskelijakortilla eli ei paha!). Sunnuntaipäivän aikana tuuli alkoi yltyä tosi kovaksi ja illalla paluumatka olikin mielenkiintoinen - ei nähnyt ratin takaa yhtään mitään.. Yhtä ulosajanutta autoa työnnettiinkin takasin tielle. Juuri kun päästiin takasin Akureyriin taivas kirkastui ja illasta tuli todella kaunis. 

Pysähdyttiin kotimatkalla kuvailemaan hevosia

Maanantaiaamulle oltiin varattu 1,5h issikkavaellus Pólar Hestar -tallille. Tuuli ja lumimyräkkä oli taas todella kova eikä ratsastaessa vastatuuleen nähnyt mitään. Täytyi pitää vaan silmiä kiinni, ja Anniina sai jopa kasvoihin mustelman, kun jäinen lumisade iski kasvoihin. Hevosia kävi sääliksi, mutta ne pysytteli kyllä uskomattoman rauhallisena. Muut ei ollut ratsastanut niin paljon, joten jossain vaiheessa lähdin toisen oppaan kanssa kahdestaan, että päästiin menemään vähän lujempaa. Oli sää mikä tahansa, niin hitto vieköö rakastan mennä lujaa! Eikä myötätuuleen lumisade haitannut ollenkaan. Ratsastuksen jälkeen käytiin kahvilla ja kakulla tallin tiloissa. Tykkäsin kyllä paikasta, ja olis ihana päästä joskus viikon mittaiselle vaelluksellekin sinne.. :) Lisään kuvia sieltä myöhemmin, kun saan muilta kuvia.

Ratsastuksen jälkeen oli tarkoitus lähteä huonon sään takia suoraa Reykjavíkiin, että saisin ajaa mahdollisimman pitkälle valoisella. Inga-Maaretia en kerinny treffata, mut eiköhän siihen chäänssi vielä tule. :) Puolen tunnin verran kerittiin ajella ykköstietä, kunnes edessä oli autoja pysäköitynä- Tie oli suljettu ja ulosajaneita autoja oli useita. Soitettiin tieinfoon ja sieltä neuvottiin kiertämään rannikon kautta. Muutama tunti lisää matkaa. U-käännös ja lähdettiin sitten ajamaan Dalvíkin kautta. 20 minuuttia Dalvikín ohi kerittiinkin ajaa, kun näkyvyys katosi täysin ja edessä oli taas autoja pysäköitynä ja tie oli suljettu. Tällä kertaa tietä ei nähnyt ollenkaan ja onnistuin itsekin ajamaan ulos. Siinä sitten työnnettiin (iso kiitos, jotka tuli auttamaan!) ja kun päästiin takaisin tielle jonkun aikaa joku juoksi auton vieressä, että hahmotti vähän tietä. Palattiin hitaasti takaisin Dalvíkiin ja löydettiin yksi kiva hostelli, johon päästiin yöksi. Paluumatka siirtyi tiistaille.

Todellisesta turhautumisesta huolimatta meiän maanantai-illasta tuli niin cozy! Tehtiin ruokaa, käytiin uimassa ja haettiin Vínbudinista alkoholipitoista hyvää. Lisäksi Dalvík vaikutti tosi kivalta kalastajakylältä ja haaleasti pyryn läpi näki, että sitä ympäröi vuoret. Olis mielenkiintoista nähdä se kesällä. Anyway oli ihan älyttömän hauskaa, ehkä paras ilta koko reissussa! Aamulla herättiin klo6 ja tsekattiin tiekartta netistä, tiet oli kysymysmerkillä, mutta päätettiin lähteä kokeilemaan onnea. Klo9 asti pyrytti aika kovaa, mutta sen jälkeen sää kirkastui ja oltiinkin takaisin Reykjavíkissa 12.30, vaikka pysähdeltiin useampaan otteeseen matkalla.

Ilman tätä porukkaa reissu ei ois voinut olla näin onnistunut, kiitos! Ihan huippu naisia 

16 kommenttia:

 1. Huhhu en pääse varmaan ikinä yli siitä miten upeelta Islanti näyttää jo pelkästään kuvissa!

  VastaaPoista
 2. Voi apua kuinka järkyttävän kaunista!!
  Me ei olla koskaan keretty käymään Akyreyri-Myvatn -akselilla, mutta haaveissa on. ( ja nyt taas suoraan sanottuna himottaa päästä noin upeisiin maisemiin... Ehkä ensi talvena?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yllätyin täysin kuinka hienoa pohjoisessa on! Ite odotan pääseväni kokemaan pohjoisen erityisesti kesällä, varsinkin myvatnin ympäristön. :) Ei muuta kuin reissua suunnitteille. ;) ite palaan tänne vielä monet kerrat!

   Poista
 3. Taas niin mielettömän upeita kuvia! ♥

  VastaaPoista
 4. Siis herranjestas nää kuvat <3 Islanti ehkä just kiilasi mun "pakko päästä" -matkakohteiden kärkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti on aika must, ja sen tajuaa vasta kun tänne pääsee ja lähtee Reykjavikin ulkopuolelle. :)

   Poista
 5. Eiköhän tässä ehditä tavata, kun tulee itelläki ihan varmasti sinne Reykjavikin suuntaan käyntiä. =D Sun kirjotus muistuttti kyl niin meidän ajomatkaa Höfniin huhheijaa... kuvittelin tosiaan, ettei mikään sää yllätä Suomalaista tienpäällä, mutta joskus on väärässä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti :) Haha joo, tällä hetkellä oon sitä mieltä, että maaliskuu menee visusti Reykjavíkin rajojen sisällä, korkeintaan bussilla kulkien.. :D

   Poista
 6. Mä oon aina halunnut seikkailla Islannissa, eikä nämä kuvat yhtään helpottaneet mun Islantikuumetta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh se kai on vähän tarkoituskin! Mä oon kyllä niin sydämeni tälle maalle menettänyt, eli suosittelen lämpimästi. :)

   Poista
 7. Onpas taas kerran niiiin kauniita kuvia että! Mari kertoikin teidän Akureyri-viikonlopusta, kuulosti paluumatka aikamoiselta seikkailulta :D Heitin sulle haasteen http://taallatuulee.blogspot.com/2015/03/onks-reiluu.html, mutta ei stressii osallistumisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluu oli kyllä suoraan sanottuna vähän pelottava, mutta kokonaisuudessaan ihan huippu reissu :) Hei voi vitsi, kiva kiitos! Mä meen tsekkaan :)

   Poista
 8. Kiva kun kävit moikkailemassa, mä taas oon vaan ihan kadena ihastellut näitä sun kuviasi kuule, ihan mielettömiä! <3 Ja mikäs siinä kun maisemat ovat noin komeita, en jotenkin oo koskaan ajatellut Islantia matkakohteeksi kun oon enemmän lämpimään kaipaava, mutta tätä sun siellä asustelua seuraillessa oon tullut toisiin aatoksiin!
  Toi eka kuva ja nuo sävyt, täydellisyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! <3

   Mulle Islanti on aina ollut sellanen ykköskohde. Kesällä täällä on aikalailla samanlaiset kelit kuin Suomessa ja seuraavan kerran, kun tulen tänne, niin katsomaan samat maisemat kesäaikaan. Islantia suosittelen, eikä sitä täysin edes ymmärrä ennenkuin itse kokee. :)

   Heh joo oli pakko mennä itse kuvaan putouksen kanssa, kun oli softshelli ihan sävy sävyyn!

   Poista