AKUREYRI 1/3/2015

Akureyrin pääkatu, jolla hostelli sijaitsi
Joka tytön unelma - ikkunalle tehty lukunurkkaus

Viikko takaperin perjantaina 20.pvä vuokrattiin Hannan, Anniinan, Carinan ja Nežan kanssa auto ja suunnattiin pohjoiseen Akureyriin. Tarkoitus oli palata takaisin Reykjavíkiin maanantaina, mutta lumimyrskyn takia tuli jos jonkin näköstä mutkaa matkaan ja paluu venyi tiistaille. Sattumuksista huolimatta reissu oli ihan mahtava, vaikka kotiinpaluun jälkeen olo olikin ihan kuollut ja kroppa jumissa ulkoilusta ja jännityksestäkin, mutt palaan tähän myöhemmin. Ekana Akureyrin kaupunkifiilistelyä! :) 

Akureyristä tuli ihan mieleen pieni alppikylä. Oltiin varattu majoitus Akureyri Backpackers -hostellista, vain about 20e per yö. Harmittaa ihan älyttömästi etten ottanut hostellista oikein ollenkaan kuvia, koska se oli niin nostalginen ja kivaksi laitettu paikka. Haluan ehdottomasti yöpyä siellä toistekin. Alakerrassa oli viihtyisä baari, joka täytty iltasin reissaajista ja paikallisista. Keittiö ja suihkutilat oli siistit, ja viihdyttiinkin hyvin itse kokkaillessa hostellilla.


Lauantai meni nauttien auringosta laskettelurinteessä ja illalla silmät kirkkaudesta kipeenä mentiin ulos syömään ja istumaan lasilliselle. Nämä kuvat on sunnuntailta, kun muut meni aamulla murtsikkahiihtään, jonka ite skippasin ja kiertelin Akureyrin pikkuisessa keskustassa. 

 
Maistoin ekaa kertaa wasabi-maapähkinöitä, kuinka hyviä!! 

Tosiaan muut tytöt pakkas hiihtoreissulle lounassandwichit mukaan, joten mä päätin käydä testaamassa symppiksen Kaffi Ilmurin salaatti-keittolounasbuffetin home baked leipineen. Oli aivan todella hyvää! Islannissa on tosi paljon keittolounaita ja aina useampi vaihtoehto, joita maistella. Kun muut palas hiihtämästä, lähdettiin suoraa ajelemaan Akureyristä länteen päin päiväreissulle kohteena Goðafoss-vesiputous, Myvatn-järvi sekä Myvatn Nature Baths eli Jarðböðin, joka on pienempi versio Blue Lagoonista. Elkääpä huoliko, teen lauantaina ja sunnuntain aktiviteeteista ja maisemista vielä oman postauksen - sen ne todellaki ansaitsee!

_______________________________
Ärsyttävää, kun ei mun näppäimistöstä löydy islantilaisia kirjaimia, niin noi nimet nyt ei oo täsmälleen oikein ja jos kopioi niin fontit on miten sattuu hö. Täytyy korjailla kampuksen koneella sitten.. :) Ja tuo Taylor Swiftin biisi soi jonku sata kertaa päivässä radiossa reissulla, joten siitä syystä muistona meiän true favorite matkabiisi.. :D

2 kommenttia:

  1. Voi ei, sulla on ihania kuvia täällä blogissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos paljon! :) Kun vaan sais vähän ahkerammin päivitettyä..

      Poista