EAGLE EYE 28/1/2015

 
 

Pikku vinkki: älkää ikinä heittäkö leivänmuruja pussista tai näkkäripaketista pois! Ne on ihan paras myslin korvike, varsinkin jos kyseessä on tosi siemenpitoinen leipä. Halutessaan voi viel käyttää nopeasti kuumalla kuivalla pannulla paahtumassa.

Vapaapäivä. Aamupesu ja pyykit koneeseen. Sen jälkeen kauppareissu ja tuoretta leipää, mahdollisesti myös kukkia. Kotiin, kahvinkeitin päälle ja ison aamupalan tekoon. Oon enemmän ihminen, joka touhuaa ensin ja istuu sitten vasta rauhassa aamupalan ääreen. Näin alkoi mun pitkä aamu viime lauantaina.

Normaalisti söisin kasvispuuron vapaapäivästä huolimatta - helkkarin hyvää. Täällä Islannissa se vaan ei maistu yhtään samalta, joten oon joutunut opetellut tuomaan vähän vaihtelua aamupaloihin, mikä on alkanut tuntua ihan kivalta. Mä kaipaisinkin vähän vinkkejä chia-siemenien käyttöön, ilman mantelimaitoa. Myöskin muut aamupalavinkit otan avosylin vastaan!
___________________________
Huh mun viikot on alkanut kulua täällä pelottavan nopeasti. Tänään on luentovapaapäivä, joten heitän kamerat laukkuun ja lähen kiertelemään Reykjavikiin. Nappaan lounaskeiton koululta, piipahdan postissa ja illalla treenailemaan.  Alkaa kuulostaa hyvinkin arjeltä täällä. Sjáumst! :)

12 kommenttia:

  1. Vau miten upeita kuvia taas! Ihana tunnelma näissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Weera :) Jotenkin kunnon aamupalakuvista tulee aina niin kivoja!

      Poista
  2. niin kauniita kuvia, kuten aina!! <3 ihanan seesteinen tunnelma.

    paras chiavanukas tulee blendaamalla/sauvasekottamalla 2dl kookosmaitoa ja ½-1 kypsä bansku ja sinne sit chiasiemeniä 2 rkl - ½ dl ja sitte antaa hengailla jääkaapissa kunha on paksuuntunu sopivasti! ite tykkään aika kiinteestä versiosta ja laitanki kookosmaidosta aika paljon sitä paksua osaa joukkoon ja se vanukas hyytelöityyki mukavan nopeeta sopivaksi :) valmiin puuron päälle pilkon banskua ja ripottelen kaakaonibsejä, nam! joskus blendaan joukkoon myös marjoja pakkasesta. tämmönen sopii mun mielestä hyvin niin aamu-, väli- kuin iltapalakskin!
    toinen ikisuosikkiaamupala on suklainen tuorepuuro johon tulee pari desiä mantelimaitoa/muuta maitoa, banskua, pari ruokalusikallista raakakaakaojauhetta ja suunnilleen saman verran chia-siemeniä -> kaikki vaan tasaseksi sauvasekottimella ja sitte vaa sekotellaan kaurahiutaleet joukkoon ja yöksi jääkaappiin. oon niin innostunu näistä aamupaloista jotka voi tehä jo illalla valmiiksi niin jää aamulla enempi aikaa vaan nautiskelulle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina! Vaikka peruspuuro on ehdottomasti paras, niin kyllä isot aamupalat on paljon kuvauksellisempia ja hyvälle fiilikselle :)

      Sauvasekotinta oon kyllä kaipaillut tänne Reykjavikiin. Kuulostaa niin herkuilta noi reseptit - kiitti! Pakko varmaa se sauvasekotin hankkia.. :)

      Poista
  3. http://www.maku.fi/reseptit/chiavanukas

    VastaaPoista
  4. Herkullinen chia vanukas syntyy chiasiemenistä, lakritsijuurijauheesta, mantelimaidosta + muista härpäkkeistä :) Oon kuluneen viikon aikana jakanut muutaman chiavanukas reseptin omaan blogiini ja MyCosmoon, niin voit käydä kurkkaamassa jos huvittaa :)

    www.trainingdrama.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh eilen itseasiassa eksyinkin ekaa kertaa sun blogiin ja bongasinkin hyviä reseptejä! Täytyy laittaa testiin ;)

      Poista
  5. Ihania kuvia! Islanti näyttää varsin kuvaukselliselta paikalta muidenkin postauksien perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi se todellakin on, mutta todellisuutta ei tuu kyl esiin kuvista. Tää maa on koettava kyl paikan päällä :)

      Poista