BÓNUS 26/1/2015

Protskusämpylöitä, joissa 30g proteiinia, 17g hiilaria ja 16g rasvaa - voittaa ravintoarvoiltaan ja maulta Lidlin kurpitsansiemensämpylätkin täysin!

Mä en oo oikeen vaateshoppailija, mutta ruokashoppailija senkin edestä - äitiin tullut tässäkin asiassa. On todella mielenkiintoista kierrellä kaupoissa ja tutkia valikoimaa, varsinkin kun saapuu uuteen maahan. Bónus on edullisin kauppa Islannissa. Se vastaa kooltaan Salea, Alepaa, Siwaa tai pientä S-markettia. Supermarketeissa on paljon korkeammat hinnat. Lihatuotteet, leikkeleet ja kana on kallista, kananmunista puhumattakaan, mikä oli mulle pikkuinen shokki alkuun. 12 munan kennosta saa maksaa 4 euroa eli enäänpä en syö 6 valkuaista päivässä.. Valkuaista saa kyllä erikseen litran tölkeissä 7 euron hintaan. Raejuustoa täältä ei saa kun yhtä merkkiä ja sekään ei vastaa ollenkaan suomalaista raejuustoa, plus niin kallista ettei tulis mieleenkään ostaa.

Soijatuotevalikoima on tosi huono, joten maitolinjalla mennään. Skyr täällä nyt on halvempaa kun Suomessa ja sitä saa 170g (n. 1e) ja 500g (1,3-2 euroa) rasioissa kaikissa mauissa. Muita merkkejä ei sitten olekaan. Tofu on ollu mulle ihan super iloinen yllätys ja pelastus. 500g tofua maksaa 1,7 euroa. Samaten kala on siinä about 10 euroa kilolta. Leipää löytyy joka lähtöön ja useita vähähiilarisia proteiinivaihtoehtoja, jotka on muuten taivaallisia (hinnatkin kyllä, mutta silloin tällöin malttaa ostaa). Hedelmät ja vihannekset on suurin piirtein samoissa hinnoissa, mut valikoima on paljon heikompi. Porkkanat ja kesäkurpitsa on kalliita (3-5e/kg), mikä on näkynyt mun aamupuurossa nyyh..   Kaurahiutaleet on myös erilaisia eikä kovin kuitupitoisia - Euroshopperilla mennään! Punajuuria en oo myöskään löytänyt mistään. Punajuurta saa sit kyllä mehun muodossa ja sitä hypetetään täällä mones paikkaa - pitää ehkä testata.

Mutta sitten kaikki raaka- ja proteiinipatukat ja superfoodit on kyllä halvempia kun Suomessa, lisäksi niitä saa kaupasta kun kaupasta. Questbarista ei tarvi maksaa kun pari euroa ja terveysjuomat, kuten tää Aloe Vera -juoma, maksaa ainakin puolet vähemmän kun Suomessa ja sitä saa puolentoista litran pulloissakin. Myös aasialaiset ruokakaupat on halvempia, esim. n.50 riisipaperin pakkaus maksaa 4 euroa, kun Suomessa sillä hintaa saa 12 riisipaperia.. Arvatkaa onko vietnamilaiset rullat mun päivittäinen vakioruoka.

Jos jotain on siis Suomesta ikävä, niin halpoja kananmunia, raejuustoa, FETAA (se on täällä ihan kauheeta), kaurahiutaleita ja edullisia vihanneksi. Ainiin ja mantelimaitoa, ja soijalesitiinirakeita. Mulla myös menee about reilu 70-80e viikossa kauppaostoksiin.. Kaupat myös on auki tosi vähän aikaa päivästä: ma-to 11-18.30, pe 10-19.30, la 10-18 & su 12-18, mutta tähän on alkanut jo tottua.

Anyway yllä olevista miinunksista huolimatta tykkään! Lisäksi todella hyvä saada vaihtelua omiin rutiineihin. Ja tokihan halvemmalla huomattavasti pääsis, jos ei ois niin tarkka ruuan laadusta ja ravintoarvoista, mutta mulle ne on sellasia asioita, joista en tingi. :)

Tässä perus kauppakassifiiliksiä. Voisin esitellä vielä niitä kummajaisiakin.. :D

6 kommenttia:

 1. tosi mielenkiintonen postaus!! :) tykkään ite kans panostaa ruoan laatuun ja pihistän sitten muissa asioissa, hah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiva kuulla etten oo ainut :D Ite aina tykkään kuulla ja lueskella muiden maiden ruokakulttuurista, niin aattelin jakaa vähän tännekin. :)

   Poista
 2. Hei ihanaa, että oot tehnyt blogipaluun! En vaan tajuu miten löysin tieni tänne vasta nyt...... Enkä myöskään kestä, miten ihanalta Reykjavik näyttää ja kuulostaa! Omaa vaihtokevättä ihan järkkyikävä, ah nauti ajastasi siellä, ellet sitten aio jäädä sille tielle ;--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvin hiljaisesti oon tänne satunnaisesti kirjoitellut.. Reykjavik on kyllä mielettömän ihana, vaikka vielä ei ihan täysin oo sillai sopeutunu ja ymmärtänyt täällä olevansa. Islannista oon kuullut juuri tota, et yleensä ei paluuta oo - saa nähä ;) Kiitos Aura!

   Poista
 3. Ulkomailla ihan parasta on käydä jossain hyvässä ruokakaupassa vaan ihmettelemässä! Ja ehdottomasti niitä kummallisuuksia myös blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ruokakaupan valikoima kertoo aika paljon maan kulttuurista ja arvoista :) Haha joo varmasti tulee postausta kummallisuuksista - niitä nimittäin piisaa..

   Poista