THE GOLDEN CIRCLE 25/1/2015

Gulfoss "Golden Waterfalls"
Þingvellir
Birgit and Mari
Random stop on the road - the sunrise was just so beautiful

Tasan viikko takaperin sunnuntaina tehtiin ensimmäinen road trip, The Golden Circle. Vuokrattiin auto Budget Car -nimisestä vuokraamosta. Hintaa reissulle bensoineen tuli 3100 ISK eli about 20 euroa per nenä eli kokonaisuudessaan satasen kun auto oli täynnä. Aamukymmenen aikoihin startattiin auto ja viideltä oltiin takaisin Reykjavíkissa. Reitiltä löytyy kolme stoppia: ekana Þingvellir eli kansallispuisto. Näin talvella se ei itseasiassa ollut kovin kummoinen, kun järvi oli jäässä. Tokana kuuluisa geysiiri Strokkur, josta mulla ei zoomiobjektiivin takia ole kuvia ja puhelimesta oli akku finaalissa.. Kolmantena upea vesiputous Gullfoss, josta otin kyllä kuvia sitten muidenkin edestä. 

Ehkä mieleen painuvinta reissussa oli ajaminen, kun ympärillä on vuoret ja taivas kaikissa eri väreissä aurigonnoustessa. En malta odottaa seuraavia reissuja ja et pääsee ajaa ympäri saarta. Tätä luontoa ei vaan ymmärrä ennenkö sen itse kokee. Myös Golden Circle on kesäisin kuulemma paljon hienompi, ja varmasti tuun sen vielä uudestaan tekemään. Ihan periaatteesta on otettava kuva Strokkurista.

Reykjavik-reissaajat! Tän kultaisen kierroksen suosittelen tekemään, varsinkin jos kyseessä on vaan lyhyempi reissu eikä muualle Islannin luontoon kerkeä lähtemään. 
____________________________

Nyt puurolle ja jakso Mentalistia. Sit taas haikkibootsit jalkaa ja bussilla lähikylään - saas nähä mitä sieltä löytyy! Myrskyvaroitus, eipä mennäkään. Mentalistilla siis jatkuu, pirun hyvä sarja!

12 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia! Itse olin vapaaehtoistyössä viime syksynä Islannissa, ja sitä maata ei voi kuin rakastaa :-) Suosittelen myös käymään saaren itäosassa näin talviaikaan! Glacier Lagoon on öisin henkeäsalpaava.

  p.s. Mistähän mahdat kastoa Mentalistia..? Koukutuin totaalisesti, mutta en meinaa löytää sitä netistä mistään D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei iso kiitos vinkistä, tuo tuli tarpeen! :) Tuntuu et kaikki puhuu vaan kesäreissuista.

   Heh, google cucirca eu mentalist - löytyy kaikki tuottarit ;) ja kaikki muutkin mahdolliset sarjat

   Poista
 2. Herranjumala mitä maisemia, mäkin haluun Islantiin!

  VastaaPoista
 3. Huhhuh, aivan törkeen upeet maisemat siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma niin paljon hienompaa vielä luvassa! :)

   Poista
 4. Hirveä ikävä tuli Islantiin!
  Viimeksi kävin siellä vuosi sitten.
  Muutenkin ihan mahtavaa, että kirjoitat tätä blogia vaihtarivuodestasi, niin voi samalla fiilistellä Islantia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei otan kaikki neuvot ja vinkit vastaan, mitkä vaan liittyy Islantiin! Tää on kyllä mielenkiintoinen maa, ja toivottavasti saan itekin luotua vahvan siteen, että haluais palata aina uudelleen. :)

   Poista
  2. Ensinnäkin mainitsisin kaikki Islannin uimahallit/geotermiset uimalat. (http://www.swimminginiceland.com/) Ne on pakko kokea. :)
   Reykjaikissakin on hirveästi uimaloita ja ne lämpöaltaat on taivaallisia. Kannattaa käydä useammassa.
   Varsinkin ulkoilmauimalat on ihana kokemus talvella. Reykjavikin lemppari ulkoilmauimala mulle on Laugardalslaug. :)
   Ja jos aiot joskus käydä uudestaan kultaisen kolmion, suosittelen piipahtamaan Fontana-ulkoilmauimalassa; se on ihan matkan varrella. :)

   Ja sitten kannattaa tsekata ajan riittäessä nämä ''perinteiset'' Islannin nähtävyydet: Seljalandsfoss ja Skogafoss-vesiputoukset (ovat lähekkäin) ja jos jaktaa matkaa vielä itäänpäin niin Jökulsarlonin jäätikkölaguuni on myös pysähtymisen arvoinen paikka (näkee samalla sitten sitä isoa jäätikköa).

   Poista
  3. Hei just viime perjantaina Laugardalslaugin testasin! Täytyy ehkä ostaa se 10 kerran kortti, koska se on niin rentouttavaa puuhaa. :)

   Vähän ois suunnitteilla toukokuussa kiertää koko saari, mutta Seljalandsfoss ja Skogafoss varmaankin jo aikaisemmin. Fontana ja Jökulsarlonista en oo kuullutkaa - hei iso kiitos! :) Täällä ois niin paljon nähtävää, ja varmaa hyviä juttuja jäis kokematta ellei sais muilta vinkkejä.

   Poista