WHALE & FJORDS - RING ROAD PT. ONE 8/5/2015

Let's get this party started, toisin sanoen kuvien läpikäyminen, joita on muuten miljoona. Viime perjantaina lähdettiin nimittäin suorittaan Ring Road Challenge eli kiertään saarta. Pe-la reissattiin pääasiassa 5 hengen porukalla Tainan, Julian, Clayn ja Thomasin kanssa. Meidän päämääränä oli telttailu länsivuonoilla Ísafjördurissa, jonne Reykjavíkista on matkaa about 500km. Aamulla 10.30 lähdettiin ajamaan ja about 20.30 taidettiin olla Ísafjördurissa, jossa kiivettiin Dynjandin viereen ja pistettiin leiri pystyyn. 9 tuntia ajoa taisi tulla perjantaille, mutta kun musiikki ja seura on kunnossa, niin aika meni törkeen nopeasti. Suosittelen tsekkaa Spotifysta playlistin Heady Tacos!

Haikki Dynjandille
 
Dynjandi oli jäätävä pettymys, kirjaimellisesti. Suosittelen googlettaa miltä se näyttää kesäaikaa!
c Taina
Ihan kun Suomessa 
Bónuksen halppis suklaalevy, jota ostettiin aina kun stopattiin kauppaan 
 
Teltat kun pystytettiin illalla..
ja aamulla herätessä.. ^ 3 yllä olevasta kuvasta kiitos Tainalle :) 
 
Pysähdyttiin noitamuseossa, jossa sai karttaan pistää neulalla oman asuinpaikan. Saa nähdä, mitä kirouksia saatiin, kun ei kuitenkaan menty museota kiertämään..
Hylkeiden kuvailua 
 

Lauantaina jatkettiin matkaa aikaisin aamusta pohjoiseen kohti Akureyriä. Ajokeli oli välillä ihan järkyttävä ja tiet täynnä lunta, mutta onneksi oli varma kuski ja kunnon maasturi.

Mulla itellä oli tavotteena nähdä hylkeitä länsivuonoilla. Lauantaina vuonoja kiertäessä siellähän niitä hylkeitä köllötteli rannalla, kaukana tosin. Tässä vaiheessa aloin harmitella et jätin zoomiputken kotiin.. Jatkettiin matkaa ja about 2 kilsan päässä Clay huikkas et vedessä on jotain. Tiesin kyllä et siellä on valaitakin, mutta jotenkin tuntui niin utopialta, et niitä oikeasti näkis. Hitto vieköön, valashan se oli ja vielä niin lähellä rantaa. Istuttiin siinä sitten rantakivikossa puolisen tuntia katsellen kun se uiskenteli. Tässä vaiheessa alko todella harmittaa se zoomiputki.. Ei se sieltä kunnolla hypännyt, mutta avoin suu, häntä ja selkä nähtiin kunnolla. Thomaskin sanoi, ettei unohda mun onnenhihkaisuja kun näin sen valaan.. :-D Noi videossa olevat on  vielä laimeita.. Eihän se näytä miltään näissä kuvissa ja videolla, mutta todellisuudessa niin siistiä. Yks elämäni hienoimpia hetkiä. 

 
(c) Taina


Rakastan tätä kuvaa
Tiet Islannissa! Tai siis ei tietä ollenkaan ja 80km/h rajoitus.. 

Lauantaina sää muuttui iltaa kohti niin kauniiksi. Poikettiin pikkuisen reitiltä pieneen kylään Dragsnesiin, josta tien varresta löytyi ilmaiset hot tubet suihkuineen merenrannalta. Siinä hetki rentoutumista ennenkö jatkettiin matkaa. Akureyrissä oltiin perillä mökillä iltakympin aikoihin, ja siellä tavattiin muu porukka, jotka lähti matkaan vasta lauantaina skipaten länsivuonot.  

Kokonaisuudessaan palattiin Reykjavíkiin tiistai-iltana, joten kuvasaldoa ja reissujuttuja vielä riittää. Mulla oli vähiten kuvia just pe-la ajalta.. Sjáumst! :)

Liikennevalot Akureyrissa! C Taina

8 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia! Ihana tunnelma näissä :) Ja näitte valaan! Ihan huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo valas oli kyllä ihan yks parhaita juttuja! Kiitos!! :) Kuvia vielä piisaa.. ;)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia!!! Mä oon ite aina haaveillu pääseväni Islantiin ja näitä kuvia katsellessa kyllä fiilis vaan koveni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää kuvia luvassa, ja ens viikolla taas reissuun ;) Islantia kyllä suosittelen, varsinkin kesällä!

   Poista
 3. siis niin ihania kuvia! oih ♥

  VastaaPoista
 4. Toi hevoskuva on aivan upea.. Siitä välittyy rakkaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot niin oikeessa! Täydellinen äiti-lapsi-fiilis :)

   Poista