HOT LAGOON IN A CAVE - RING ROAD PT. TWO 10/5/2015

Akureyrissa siis tavattiin koko loppuporukka. Sunnuntaina aamusta jatkettiin matkaa koko 12 hengen  voimin kohti itää. Ensimmäinen pikastoppi turvetaloille Laufásiin, siitä jatkettiin Godafoss-vesiputoukselle, jossa aiemmin olin käynytkin. Näkymä oli kuitenkin erilainen kuin helmikuussa kun lunta ei ollut ihan niin paljon. Edelleenkin, yksi kauneimmista vesiputouksista.

Islannissa reissatessa taloja näkee harvoin, mutta tätä kirkkoa niidenkin edestä. Aina sama kirkkoa joka paikassa!
 
Myvatnin luonnonpuisto

Seuraavaksi stopattiin Dimmuborgin (eng. dark city) laavapellolle, jossa on eripituisia reittejä, joita kiertää. Sieltä löytyy vulkaanisia luolia ja laavasta muodostuneita kivirakennelmia. Siisti paikka, suosittelen käymään!

 
 
 
 
 
Kuuma laguuni luolassa

Dimmuborgin jälkeen pysähdyttiin Grjótagjálle eli luolalle, jossa on kuuma laguuni. Täällä on kuvattu Game of Thronesin yhtä jaksoa, ja kyllä aloitin reissusta paluun jälkeen katsomaan Game of Thronesia ja koukussa ollaan.. Vesi oli about +45 astetta. Luolan päälle pääsee kiipeämään, jolloin näkee pitkän syvän halkeaman. Se oli ihan mahtavan näköinen auringonpaisteella, kun pohjalta tuli vesihöyryä ja valonsäteet osui niihin.

c Taina

Grjótagján jälkeen ajettiin Dettifossille, joka on Euroopan voimakkain veisputous. Kyllähän se nyt vaikuttuva näky olikin ja se ääni, mikä siitä tuli kun vesi virtas alas, huh! Mutta peruskommentti vesiputouksen nähdessä "oh another waterfall" - niitähän on täällä siis tyyliin enemmän kuin taloja. Dettifoss on varmasti upeampi näky kesällä ja silloin sitä pääsee katsomaan myös altaalta.


Dettifossin jälkeen ajeltiin kohti Egilsstadiria, josta jatkettiin vielä about 30 km Eskifjorduriin. Vuokrattiin sieltä mökki, sillä yön pakkaslukemat ei houkutellut telttailemaan sitten yhtään. Koko porukalla ei mökkivuokra tuu kalliiksi, 2100isk per nenä eli about 18 e. Lisäksi saatiin taas ilta rentoutua hot spotissa, joka oli tehty veneeseen. 

Aamulla hyvien unien jälkeen jatkettiin matkaa pikkuisen takaisin päin pohjoiseen ja sieltä itävuonoja pitkin etelään. Maanantai ja tiistai oli mulle itelle parhaimmat päivät. Ite koen itä- ja etelärannikon kaikista kauneimmaksi - sininen meri, valtavat aallot, vuoret ja vuonot. Mutta niitä ens kerralla. :) 

4 kommenttia:

 1. Siis vitsi miten tykkään näistä sun Islanti-postauksista! ♥ Kuvat on taas kerran älyttömän upeita, sulta varmaan kysytään tätä koko ajan mutta mäkin nyt kysyn, että millä kuvaat ja muokkaat ne? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! Oon niin iloinen et oon postaillut täältä edes vähän, kun on itellekin sitten muistona :)

   Lataan siis kaikki kuvat aina puhelimeen ja käsittelen Afterlightilla, myös järkkärillä otetut.. :D Se on kätevä kun on puhelimessa kuvia, niin saa aina jos joutuu venailla jotain, niin muokkailla niitä niin kuluu nopeesti aika.. ;)

   Poista
 2. siis oh my essi nää kuvat.... nää niin pelasti mun maailman ***** koulupäivän / luennon :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe kiitos <3 Mäki katson näitä nyt vaan muistellen, kotiuduin just tänään. Hitto on mieletön maa!

   Poista