BETWEEN CONTINENTS 14/4/2015


Viime lauantai alkoi hieman normaalista poiketen, kun lähettiin Tainan kanssa Fjallhalla Adventuresin snorklaus/luolareissulle. Se, joka ei ollut normaalista poikkeavaa oli tälläkin kertaa sää eikä luolille päästy lumimyskyn takia, koska ne oli täynnä lunta. Aukot oli maassa, joten niihin olis pitänyt laskeutua. Tietkin sitten lopuksi suljettiin. 

Snorklausta sää ei kuitenkaan haitannut (jos sitä kuivapuvun vaihtoa ulkona ei lasketa..). Oltiin siis snorklaamassa Silfralla Euraasian ja Pohjois-Amerikan laatan erkanemiskohdassa, jossa parhaimmillaan näkyvyys voi olla 100 metrin syvyyteen. Olihan tuo nyt ihan huikea kokemus ja se reilu puolituntinen vedessä tuntui 10 minuutilta. Veden lämpötila oli +3 astetta, mutta ainoa, mihin tuli kylmä, oli sormet. Kasveja tai kaloja tuolla ei ollut, mutta kalliot, kivet, turkoosi vesi ja näkyvyys pimeyteen oli jotenkin ihan mahtavia. Yks parhaita juttuja, mitä Islannissa oon tehnyt. 

Pinnan yläpuolella oli vähän eri keli.. 

Iso kiitos Tainalle suurimmasta osasta kuvia! Munhan kaulassa oleva GoPro oli vaan tunnistamista varten. :) Ei vais, mutta ei niillä hanskoilla pystynyt gopro'n laukasijaa oikein painamaan..

2 kommenttia: