EINA MEÐ ÖLLU 15/2/2015

Ajamisesta on tullu mulle ihan lemppari juttu täällä, kun maisemat ympärillä on vaa niin käsittämättömiä. Pari viikkoa takaperin pidettiin tyttöjen kanssa pannari-leffailta. Chili-vege-kookoskeitto take awayna koululta. Kahvikortti on muuten yli kätevä!
 
Sitrushedelmiä saa täältäki iha kohtuuhintaan. Kaikki keinot käyttöön sairasteluputken jälkee.. Ylä oikea kotinurkilta ja vasen ala pääkampukselta. Frozen jogurtia. Jätskibaarissa ei oo tullut vielä käytyä, mut niitäki on joka nurkalla.
Paikallinen ankkalampi matkalla kampukselle. Rakennusten seinillä on tosi paljon isoja värikkäitä maalauksia. Yksittäisiä tiloja, taloja ja pikkuruisia kyliä on tosi paljon keskellä ei mitään vuorten juurella.
 Yks ilta kun lähdettiin sushille, niin päätin tilata jotai kunnolla tulista, kun flunssan takia en maistanut oikeen mitää. Tilasin nopeesti vaan listalta, jossa oli ainoastaan nimet. Volcano Roll, aattelin sen tarkoittava lähinnä tulisuutta enkä tiennyt yhtää mitä pitää sisällään. Kirjaimellisesti tulivuori. Islannin yliopiston pääkampus. Ginger beer - tästä on tullut lemppari. Salaatti-keittobuffet Kryddlegin Hjörtussa. Vegeystävällinen ja törkeen hyvä ruoka! heh ja sijaitsee mun kotikadulla..

_______________________________
Helmikuun puoliväli jo. Hullua, kuinka aika vaan menee. Tää viikko oli kiireinen koulussa, mut on ollu kiva fiilis kun oon saanut avattua suuni luennoilla ja heitettyä omia ajatuksia. Eilen oli ihan hullu myrskysää taas, mut hyvä päivä pyykkäämiselle ja siivoomiselle. Kaupassa kun kävin, niin sai hetken seistä paikallaan ja pitää paalusta kiinni, kun tuulen takia ei pystynyt liikkumaan. Kämppikset on reissussa, joten on ollu ihana saada välillä omaa rauhaa. Pitkästä aikaa tosi hyvä treenikin, kun alkaa takareisi kestää. Perjantaina piipahdin parilla gingerillä ison vaihtariporukan kanssa. Eilen oltiin ulkona taas toisella porukalla ja tuli ekaa kertaa jonotettua hot dog -kojulla - Islannin kuuluisinta ruokaa. Kokemisen arvoinen ehdottomasti eikä jäänyt kyllä varmasti yhteen kertaan. Postauksen otsikko: hot dog kaikilla täytteillä.

Ensi viikko on täynnä ohjelmaa ja kurssien kans hommia, mutta onneks maanantai on mulla aina vapaa, niin saa iisin startin viikolle. Keskiviikkona suunniteltiin mun ruotsalaisen kämppiksen, Emmin, kanssa suunnata brunssille. Torstaina Tainan kanssa tallille, ja toivottavasti sää sallis maastoilun. Perjantaina pakataan porukalla auto ja suunnataan Akureyriin pohjois-Islantiin. Tiedossa mm. laskettelua, pidempää issikkavaellusta ja road trippaamista. Toki kaikki taas säävarauksella.. :) 

14 kommenttia:

  1. Kivoja kuulumisia ja ihania suunnitelmia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin innolla kyllä odotan tän viikon tapahtumia :)

      Poista
  2. Siis noi maisemakuvat on jotain niin upeeta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitti! :) Täällä kyllä maisemat antaa parastaan, varsinkin hyvällä säällä.

      Poista
  3. En kestä noita maisemia, paistaako siellä aina aurinko? Islanti on kiehtonut siitä saakka, kun tapasin ex:n kautta yhden islantilaisen kundin ja se oli ihan hulvaton tyyppi. Mutta voinko mä lähteä paikkaan, jossa on kylmä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh ei todellakaan paista, mutta meille on vaan sattunut joku ihme onni, et reissussa on paistanut.. :D Aurinkoa, jos jotain on ihan törkee ikävä. Aika paljon on päiviä, että tuskin näkee edes eteensä ja yleensä sää vaihtuu päivän aikana tosi tiuhaan. Linkin alta löytyy hyvin realistinen kuva normipäivästä täällä.. :)
      http://www.visir.is/stunning-timelapse-of-sudden-weather-change-in-iceland/article/2015150219860

      Totta, islantilaiset on super hyviä tyyppejä! Tai ainakin ne joiden kans on päässyt muutaman sanan vaihtamaan. Varsinkin yöelämä on täällä ihan hullua ja kaikki vaan tanssii ja pitää hauskaa eikä mieti mitä muut ajattelee :)

      Yks islantilainen tyttö sano just et kesäsin on samat lämpötilat kun Suomessa ja muutenkin se on paras aika matkustaa tänne, joten todellakin voit! ;)

      Poista
  4. Tykkään niin paljon näistä sun postauksista! Tosi kivaa lukea sun kuulumisia sieltä! :)

    VastaaPoista
  5. Nämä kuvat <3 :)
    Haha, ne islantilaiset hodarit on just parhaita! :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitti :) On niin kiva, kun joku on kokenut samat jutut, joista höpisen! Ja hodarit yllätti kyllä täysin, varsinki se sipulirouhe sisällä oli ihan täydellistä.. :p

      Poista
    2. Aluksi ihmettelin, kun kaikissa matkaoppaissa kerrottiin, kuinka hodarit on islannin ''kansallisruokaa'', mutta on ne kyllä paikkansa ansainnut. :D

      Poista
    3. Nimenomaa! Toinen outo juttu on noi jäätelöbaarit. Frozen yoghurt -baarikin on auki puoleen yöhön?! :D

      Poista
  6. Millä ja miten muokkaat instagram kuvasi? Ihania!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiva kuulla, kiitos! :) Heh mun lemppari harrastus on kuvanmuokkaus puhelimella.. Yleensä lataan järkkärinkin kuvat puhelimeen ja muokkaan ne siinä.. :D

      Mä käytän aina ainakin Afterlightia ja joskus myös Snapseediä.

      Poista