ICE CAVES & THE SUN - RING ROAD PT. FOUR 18/5/2015

Virallinen Islanti-biisi


Ring roadin viimeinen päivä, tiistai. Skaftafellista meidän leiri heräs näihin maisemiin. Aamupalan ja autojen pakkaamisen jälkeen lähdettiin saman tien jalan haikkaamaan kohti Svartifossia. Skaftafellille vaelletaan ensin vajaa 2km, suurimmaksi osaksi kiipeämistä. Matkalla on pari muutakin  vesiputousta. Paluureitti on pikkuisen reilu 2km, mutta sitten taas alamäkeä. Parin tunnin reissu!

c Taina
 

Itsessään Svartifoss-vesiputous ei ole ihmeellinen, mutta laavan muodostama pylväskehys sen ympärillä oli todella upee. Sai hienon filmikuvankin polaroidilla. 

Svartifossin jälkeen ajettiin autoilla Batman-tietä (kuvattu kohtauksia Batman-elokuvaan) Vatnajökullin jäätikön reunalle. Mentiin jäätikön alle jääluoliin seikkailemaan, ja olihan se nyt siistiä. Tokikin näin jälkikäteen ei ehkä fiksuinta varsinkaan omin päin, sillä käytiin Sinin kanssa siellä viime perjantaina eli reilu viikko meidän ring road -reissun jälkeen ja sehän oli sulanut järveksi (laitan vertailuksi vielä kuvaa toiseen postaukseen!).

 
 
 
c Taina

Jäätiköltä jatkettiin pari tuntia ajoa suoraa kohti Víkia. Täällä olin käynyt kerran aikaisemmin helmikuussa klik ja viime viikolla Sinin kanssa vielä kolmannen kerran. Aina löytyy uutta kuvattavaa ja vielä eri säällä. Jos täytyy valita yksi kaunein paikka, missä on käynyt, niin se on Vík. 


Tonne "onkaloon" iski kunnon aaltoja välillä ja auringonsäteet sai aikaan sateenkaarenkin 
 
c Roosa
 
 
 

Siellä reunalla kuvailees. (c Taina)
Taina
 
Meidän koko porukka

Víkista jatkettiin matkaa kohti Reykjavíkia ensin pysähtyen C-47 Skytrain "Dakota" plane wreckille. Sen sijainti on kyllä tiedettävä, sillä se sijaitsee montussa rannalla eikä sitä huomaa kun vasta ihan vierestä (täällä esim hyvä ohje). Se kyllä ylitti mun odotukset, koska tähän asti se on ollut vaan sellanen, kun kerran Islannissa on, niin täytyy käydä. Se oli siisti!! Mutta laitan siitä lisää kuvia myöhemmin (alhaalla yksi kuva), kun oltiin siellä paremmin rauhassa kuvailemassa Sinin kanssa.

Seuraavaksi pysähdyttiin Seljalandsfossille, jossa olin myös käynyt kerran aikasemmin talvella helmikuussa, ja sillon se ei näyttänyt kyllä miltään. Nyt kun sinne pääsi taakse kävelemään, aurinko paistoi ja alkoi olla kesän merkkejä, niin se oli tosi kaunis! Seljalandsfossille pysähtymisen tarkotuksena oli tsekata yksi vesiputous, joka jää monelta usein huomaamatta, vaikka se on ihan vieressä, mutta se sijaitsee luolassa. Itsekään en siitä tiennyt ja sanoisinpa melkein, että siistimpi kuin Seljalandsfoss! Laitan kuvia myöhemmin.

 
c Taina

Seljalandsfoss oli meidän viimeinen pysäkki ja sitten ajettiin suoraa reilu tunti takaisin Reykjavíkiin. Fiilis oli haikee, koska olis halunnut jatkaa reissaamista, mutta samalla oli niin mieletön fiilis, että Ring Road on nyt koettu ja kuinka paljon kerittiin näkemään viidessä päivässä! Suosittelen kyllä ehdottomasti varaamaan enemmän aikaa, ainakin kokonainen viikko. Voisin vielä laittaa kuvaa kartasta ja tarkemmin reitistä, kun saan aikaiseksi. 

Ihan ykkösjuttu oli meiän reissuporukka, kuinka hyvin tultiin toimeen eikä ollut suuria erimielisyyksiä mistään. Tän kokemuksen tuun muistaan aina, thanks guys!!

2 kommenttia:

  1. Wau mitä kuvia!! Itse kyllä teettäisin näistä kuvista ihan kunnon kuvakirjan, on nimittäin sen verran upeita!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ois oikeasti hyvä idea. Haha, sais kyllä aika monta kirjaa teettää, kun liikaa lemppareita kuvia! Kiitos Taru :)

      Poista