FIILIKSIÄ 23/3/2015

Reykjavíkin katot Hallgrímskirkjan tornista
Kryddlegin Hjörtu -ravintolan iltavalaistus
Mun kotikatu Hverfisgata
Kryddlegin Hjörtu lounasaikaan (kyllä, mun lemppari ravintola täällä..)
Vein Senjankin Reykjadalurille, ja suurimmaksi osaksi oli sankkaa lumisadetta ja tuulta kunnes paluumatkalla aurinko yhtäkkiä ilmestyi.
 Black coffee ja bisneksiä isolla B'llä Senjan kanssa muutama viikko sitten

Viikonloppu meni hujauksessa, tai koko viikko oikeastaan. Parina päivänä oli vihdoin aivan täydellinen sää, jolloin oon skipannut luentoja ja viettänyt aikaa sen sijaan ulkona. Tsekkailiko muut revontulia ja auringonpimennystä? Perjantaina olin tallilla ja ratsastamassa, illalla kanssa Kryddlegin Hjörtussa illallisella. Lauantaina kirjoittelin postikortteja kotiväelle, mikä vie muuten yllättävän kauan aikaa! Lauantaina piipahdin niskojeni kanssa salilla ja lähin kesken himaan - ne on kyllä huonossa kunnossa.. Skypettelin Annimaijan kanssa ja myöhemmin vietettiin Mirjamin, Emelien, ja Emman kanssa tyttöjen iltaa viinin ja Parrotsien (lauantaisin saa kaikki irtokarkit ja jugu/suklaapähkinät puoleen hintaan!!) merkeissä meillä, ja jatkettiin sitten vielä ulos. Välillä kaipaan omaa rauhaa tosi paljon, mut kyllä vaihdossa on hyvä asua kämppisten kanssa, varsinkin kun niiden kanssa tulee niin hyvin juttuun! Sunnuntaina samalla tyttöporukalla brunssille Végamotiin. Islannissa brunssikulttuuri on kyllä Suomea tosi paljon jäljessä.. Kaipaan Helsingin brunsseja niin! Loppupäivä menikin nukkuessa (mä en koskaan totu Islannin yöelämään) ja opiskellessa islantia - hitto vieköön on vaikea kieli. 

Mulla on tosiaan nyt 2,5 kk ollut niskat todella pahasti jumissa taas. Päivittäin saa syödä särkylääkkeitä ja välillä on turha kuvitellakaan nousevansa sängystä kun tekee pahaa. Jos jollain on jotain täsmäkeinoa tähän, niin kiitos kertokaa! Joogaa, nyrkkeilyä, pilatesrullailua, kepin heiluttelua on jo kokeiltu. Ainiin ja poreissa istuttu altailla, jonka jälkeen oli vaan niskat mustelmilla. Mä tuun viettää pääsiäislomani Suomeen, joten hierontaan ainakin meen ensimmäisenä (en halua ees tietää paljonko se täällä maksaa). Yks päivä meinasin ostaa Zarasta 90 euron trenssin, mutta päätin miettiä seuraavaan päivään. Kotona tsekkasin Suomen hinnan, niin 60 euroa. En muuten käynyt ostamassa. Suomessa shoppailu on siis törkeen halpaa Islantiin verrattuna!

Tosiaan koti-ikävä ihmisiä on koko ajan kova ja tuntuu hyvältä tulla käymässä Suomessa, mutta kyllä mä mieluummin jäisin Islantiin. Aluksi mulle oli tulossa vieraita pääsiäisenä, mutta se peruuntui ja kun kaikilla kavereilla on täällä vieraita ja suunnitelmat tehtynä, niin olisin ollut pari viikkoa melkeinpä yksin. However, Suomen kevätkelit (toivottavasti), koti, kaverit, Helsinki JA MÄMMI, pian nähdään! Täällä muuten pääsiäinen on vallannut kaupat. Eikä oo mitään pieniä suklaamunia, vaan sellasia valtavia yli päänkokosia.


Tuo kuva on tallilta, jossa käyn ja tuolla vuorten seassa aina ratsastelen. Hyvä päättää näihin tunnelmiin, sillä alan valmistautua tallille lähtöön nytkin. Oon käynyt nyt kolme kertaa viikon sisällä ja voi että nautin. En halua edes ajatella vielä paluuta lopullisesti Suomeen ja viimesiä kertoja valkoisen satuhevosen, Lúkaksen, selässä. 

ps. näin englanniksi ensimmäisen uneni viime yönä

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä niin upeelta kokemukselta tää sun juttu, että en kestä. Ihana että jaat sun fiiliksiä ja varsinkin näitä kuvia - tunnelmallisempia saa etsiä. Ja ai että, en tosiaan keksi kyllä äkkiä mitään niin rentouttavaa ku heppailu tollasissa maisemissa, pitäis kyllä päästä itekin kokemaan! Toivottavasti saat niskat kuntoon, tollanen jumitus vaikuttaa varmasti ihan kaikkeen tekemiseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi iso kiitos Elina, tulipa hyvä fiilis!! <3 Nimenomaan, ratsastaminen on täällä ratkaisu vähän joka pulmaan, varsinki kun pitää päästä irti stressistä ja ikävästä.

   Ja kiitos, toivon kanssa, että alkais jo pian helpottamaan.. Ei meinaa pää kääntyä.. :)

   Poista