SKÓGAFOSS OG SELJALANDSFOSS 3/2/2015

Pikku hiljaa alan tervehtymään ja tänään on ollut eka ei-niin-kipeä päivä. Lauantaina olin ratsastamassa (!!! alan käydä kyllä kerran pari viikossa) ja illalla ravintolassa. Sunnuntaina kahvilassa kouluhommia pois alta ja illalla cozy pannari-leffailta tyttöjen kanssa. Katsottiin kalastuselokuva, The River Fly. Suosittelen, se oli nimittäin todella kaunis. Eilinen meni sitten Anniinan ja Hannan kanssa road tripilla. Suunta oli etelään, Víkiin. Ihan mielettömän kaunis päivä ja uskomattomia maisemia. 

 
Seljalandsfoss
Skógafoss

Matkan varrella pysähdyttiin parilla vesiputouksella. Ensimmäinen oli Seljalandsfoss. Talvella se oli aika pieni, mutta kesällä kuulemma todella kaunis ja silloin pääsee kävelemään myös putouksen taakse. Jatkettiin matkaa kohti Víkiä ja seuraava stoppi oli hieman isompi putous, Skógafoss. Se oli ihan tajuttoman upea ja tuota sateenkaarta ei voinut uskoa todeksi. Se näkyin jopa filmillä. Putouksen päälle pääsi helposti kiipeämään ja maisemana vuoria, pieniä kyliä ja paljon puhdasta valkoista. Kesällä näkyisi Atlantille asti.

Tästä ajeltiin vielä jonkin matkaa Víkiin ja mustalle hiekkarannalle. Niin mykistävän kaunis paikka, mutta siitä toiste. Koko päivän reissu, aamu kympiltä lähdettiin ja seiskan aikaan illalla takaisin Reykjavíkissa. Paljon jäi näkemättäkin, ja ehdottomasti teen tän vielä uudestaan. Erittäin hyvä aika olla Islannissa tammi-toukokuun, kun näkee luonnon kahdessa ihan eri vuodenajassa.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Sunnuntaina oli kova lumimysky, mut sen ansiosta saatiin maanantaille täydellinen talvipäivä! Oli kyllä hieno reissu :)

   Poista
 2. En kestä näitä maisemakuvia.... Miten jossain voi näyttää tuolta?! Mulla on ollut aina yhtenä matkakohdetoiveena/-suunnitelmana Islanti, mutta en todellakaan tiennyt että siellä voi olla noin upeaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nää kuvat on vasta pintaraapaisua! En malta oottaa et pääsee keväämmällä pohjoiseen ja vaeltamaan saaren sisäosiin. Siellä vasta kunnon maisemat on :)

   Poista
 3. Nää kuvat! 😍 <3 Ja ens kerralla mää mukaan!

  VastaaPoista
 4. Hei, vau !! Upeita kuvia ! Kasvattaa entisestään hinkua päästä Islantiin ihailemaan ja vierailemaan..hih.

  t. ina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja suosittelen ehdottomasti. Tääkin road trip Víkiin on täysin mahdollista tehdä, vaikka tulis vaan pitkäksi viikonlopuksi :)

   Poista
 5. mielettömän upeita kuvia ! taisin ehkä näiden sun upeiden kuvien takia laittaa vaihtokohdetoiveeksi islannin... hups ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi!! <3 Mutta et kyllä ikimaailmas katuis, jos tänne tulisit. Itsee ahdistaa jo, et joudunko tulla oikeasti neljän kuukauden päästä pois.. Toivottavasti sais töitä täältä.. ;)

   Poista