JÆJA 7/1/2015

Way back home from Uni
Travel essentials 
So pretty coffee place on Laugavegur (main street in Reykjavik)
Best soy latte ever 

Ekat yöt Reykjavikin kodissa takana. Koulumatka yliopistollekin on tullut jo tutuksi ja yksi todella cozy kahvila, Te O Kaffi, bongattu. Join siellä elämäni parhaimman soijalaten. Täällä on tosi paljon kahviloita ja pubeja, joissa on aina ihmisiä. Monet kahvilat on lisäksi kirjakaupan yhteyssä.

Kurssit alkaa mulla vasta ens viikolla, joten tällä viikolla on tullut hoidettua vaan kaikennäkösiä asioita, kuten Kennitala (islantilainen sos.turvatunnus), kirjastokortti, paikallinen puhelinnumero jne. Majatalo, jossa asun kevään, on ihan ihan ydinkeskustassa bussiaseman vieressä, joten liikkuminen on helppoa. Yliopistollekin on matkaa vaan 1,8km, mikä menee helposti kävellen. Ainut shokki on ollu yliopiston lounas, joka on tuplasti Suomen hinnoissa eikä hinta-laatusuhde kohtaa mitenkään..

Olis älyttömästi kaikkea höpistävää, mutta toiste! Sen voin kyllä sanoa, että tuun viihtymään täällä varmaan liiankin hyvin.. :) Nyt anyway suunnaksi Ikea. Täällä annettiin eilen myrskyvaroitus ja toi meininki ulkona on aika hurja.

ps. Jæja on muuten islantilainen tapa aloittaa keskustelu, mutta ei merkitse kuitenkaan tarkasti mitään. Sen voi huikata ihan kelle tahansa, vaikka kadulla tuntemattomalle, jolloin toinen aloittaa keskustelun milloin mistäkin. 

14 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma näissä kuvissa! Pidä tosi hauskaa! :)

  VastaaPoista
 2. I'm so excited to see that you are in Iceland! I loved it there last Christmas - such a beautiful country and such nice people! Are you doing an exchange semester or did you start a completely new program there? Keep the posts coming :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arrived on Sunday and yeap, doing exchange so I'm going to be here until the end of may. Can't wait road trips to see more but at least Reykjavik is so beautiful! I will ;)

   Poista
 3. Ihana näkymä koulutiellä! Kyllä kelpaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä maisemia ei oikein vieläkään ymmärrä.. :)

   Poista
 4. Oi, toivottavasti ehdit blogata useesti koska noi maisemat!! B--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän! ;) Täällä on kyllä hullun kaunista

   Poista
 5. Ihanaaaa!! Islanti on ollut jo pitkään haavelistalla. Saa nähdä kauanko se siellä pysyy, kun tuntuu tuo lämmin ilmasto vetävän puoleensä vielä enemmän :) Näissä kuvissa on tunnelma kohdillaan, toivottavasti nähdään pian lisää! Nauti vaihtoajasta, se on ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mulla taas houkuttelee lumi ja vuoret! En kyllä malta odottaa et pääsee ihmetteleen Islannin todellista luontoa. Nautin, kiitos Sari! :)

   Poista
 6. ihania kuvia!! mitä opiskelet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täällä Islannissa yhteiskuntatieteitä ja Suomessa hallintotieteitä.

   Poista
 7. <3 mikä tunnelma. en malta oottaa lisäkuvia :)
  Itselläkin pitäis päättää kevään 2016 vaihtokohde tässä parin viikon sisällä.. hakuaika loppuu 1.2 :D iiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia asap ;)

   Hih toi on kiva vaihe, varsinkin jos vaihtoehtoja on monia, niin tsekkailla kurssitarjontaa, maisemia ja mahdollisuuksia läpi. Itellä oikeastaan oli joko Islanti tai ei mitään. Ja vaikka vaihtoon oli se vuosi aikaa hausta, niin meni ihan hullun nopeesti ettei tajunnukaan kun piti istuu jo lentokoneeseen. :)

   Poista