DAGLEGUR 20/1/2015

My cute bedroom
Drinking game w/ exchange students 
The colors of mountains when sun was rising - extremely beautiful
There is a lot of nice lights all over the Reykjavik
Protein bread bruschettas for lunch og Fréttatíminn

Symppikset pienet kahvilat. Proteiinipaahtoleipä. Kiss the Coyote. Suloinen koti Reykjavikin ytimessä. Islannin kieli. Yliopiston kahvikortti. Reykjavik Roasters koulumatkalla. Ginger beer. Tyylikkäät miehet. Já [jau] = kyllä.

Yllä joitain asioita, joihin oon täällä ihastunut. Täytyy myöntää melkein ekat kaks viikkoa meni lähinnä koti-ikävöidessä perhettä ja kavereita - ei Suomea. Toki on ollut paljon kivaa tekemistä, mut myös paljon omaa aikaa. Arki on nyt kuitenki startannut ja samalla oon alanut viihtyä täällä yhä enemmän. Kurssivalinnat kasassa: Environmental Anthropology, Disability and Power sekä islannin kieli. Kaikki 10 nopan kursseja, joten esseitä ja ryhmätöitä on joka viikolle kiitettävästi. Onneks kurssit on tosi kiinnostavia, niin ei tunnu pakkopullalta ollenkaan. 

Viikonloppuna heitettiin eka road trip, Golden Circle, ja päästiin tsekkaan geysiiri, upeat vesiputoukset ja yks kuuluisa järvi. Muuten aika on mennyt kahviloissa ja istuessa iltaa uusien tuttavuuksien kanssa. Koulun kuntosali, check! On ollu kiva saada treenit taas pyöriin. Toi vuoristokuva on muuten tuosta kotikadun päästä - täällä on ihan super kaunista. 

Turistin tunnistaa mm. siitä, että he pukeutuu kunnon survivor-meiningillä. Islantilaiset taas pukeutuu kevyesti ja kukin tyyliään edustaen, mutta yli parin sadan metrin matkatkin ajetaan autolla. Mä ostin ekan bussikortin sitten ala-asteen kolmannen luokan. Se oli edullinen, yhteydet on hyvät ja tässä säässä helpottaa kummasti elämää. Myös ulkomaalaisen leima pieneni heti, kun ei tarvi näyttää enää eskimolta kun saapuu yliopistolle..

Yks juttu viel tosta ulkomaalaisesta. Taas kerran tuli todettua etten näytä suomalaiselta, mikä on aina sama ulkomailla. Mun kans samassa talossa asuu yks aussijätkä ja kun kerroin olevani suomalainen, nii vastaus oli "Are u kidding me? I thought u would be from East." Yleensä oon ollut turkkilainen, joskus espanjalainenkin, mut ei haittaa - olen imarreltu!

14 kommenttia:

 1. oi vitsit kuin ihania kuvia! Mä oon niin suomalaisen näköinen, vaalean tukkani ja sinisten silmieni kanssa ettei kyl kovin usein luulla muuksi kuin skandinaaviksi tai muutaman kerran erehdytty veikkaamaan venäjää... Paitsi tän yhden kerran, koulun salilla afrikkalainen mies päätti aloittaa keskustelun kysymällä olenko espanjalainen :'----DDd Ja tuntui loukkaantuvan siitä kun kerroin olevani aika suomalaisen näköinen, en kyllä yhdennäköisyyttä espanjalaisiin itsessäni näe haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi aurinko vaalentaa tukkaa, ehkä se ajatteli siltä kannalta.. :D

   Mut täällä on kyllä tosi kaunista ihan Reykjavikissakin, mutta voi taivas miltä todellinen luonto näyttää. Ihan varmasti tulee viel road trip -kuviakin.. :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia :) Miten vaikea kieli islanti on oppia? Ei ainakaan näytä kovin helpolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Erika! :) Tosi vaikea.. Ihmiset, jotka on opetellu suomeakin, niin sanoo, et islanti on paljon monimutkaisempaa. Mutta on tässä nyt vielä muutama kuukausi ainakin aikaa :D

   Poista
 3. Ihan superkauniita ja tunnelmallisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Weera! :) Vielä kun jaksais alkaa kantaa järkkäriä mukana, niin sais laadunkin kohdilleen.

   Poista
 4. Päivän piristyksiä kyllä nää, ja mahtavaa että oot viihtyny! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Joo pikku hiljaa alkaa sopeutumaan enemmän ja enemmän :)

   Poista
 5. ihania kuvia! hitsi, islantiin on kyllä pakko jossain vaiheessa päästä käymään, vaikuttaa niin kauniilta ja mielenkiintoiselta paikalta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti on aika must! Ei usko ennenkö itse näkee :)

   Poista
 6. Haha mä olen kyllä kans niin suomalaisen näkönen oikeen... :D Mutta tosi kiva kun linkitit tän blogin tonne sun vanhan puolelle, sun blogi on aina ollu mun lemppari!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, suomalaiset on kyllä usein ns. tosi suomalaisen näkösiä! Mun sisaruksista kolmella on ihan enkelinvaalea tukka ja iho. En tiedä, miten musta on tullu tällänen musta lammas.. :D Mut ei kyl haittaa ollenkaa :)

   Poista
 7. eeei hitsi jään venaamaan lisää maisemakuvia!! :D siellä on varmaan superkaunista.
  Ja mulla muuten sama ton "et näytä suomalaiselta" -asian kanssa. Varsinkin vaihdossa Chilessä niin kaikkien mielipide oli "et voi olla suomalainen sillä et ole blondi ja sinisilmäinen" :-D perus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on! ;) On täällä joo, vaikka en kauheesti oo vielä kerinnyt näkemäänkään.

   Heh muistan ku eksyin ekaa kertaa joskus sun blogiin aikoja sitten, enkä voinu uskoa sun olevan suomalainen.. :)
   Chilessä menit varmaan aika hyvin paikallisesta!

   Poista